Definitii

Software: totalitatea aplicatiilor instalate intr-un calculator: Sistemul de Operare si Programele.

Sistem de Operare: aplicatia care sta la baza functionarii tuturor calculatoarelor. Exemple de S.O.: Windows (XP, Vista, 2003), Linux, MAC OS.

Programe: totalitatea aplicatiilor care indeplinesc necesitatile utilizatorilor. Pentru a rula, toate programele au nevoie de un Sistem de Operare. Exemple de programe: MS Office, Adobe Reader, Corel, WinRAR, antivirusi, Internet Explorer, Mozilla. Virusii informatici se incadreaza tot in aceasta categorie...

Hardware: Totalitatea componentelor fizice interne ale unui calculator. Exemple: placa video, procesor, hard-disk.

IT: Tehnologia Informatiei. Termenul este vag, si vast. In aceasta categorie se incadreaza programatori, administratori de sistem, tehnicieni, ramura electronica specializata in tehnica de calcul, comunicatiile. NU exista specialisti care sa acopere integral toata aceasta gama. Comunicatiile se refera in special la partea de transmisie de date intre calculatoare, prin echipamente specifice; nu includ automat transmisiile telefonice, desi partea de VoIP (Voice-over-IP - transmiterea de voce prin intermediul retelelor de calculatoare) poate fi acoperita de termenul IT.

Termenii sint explicati pentru a facilita intelegerea lor si de catre persoanele care nu sunt specializate in IT