Externalizare

Externalizarea (Outsourcing) a aparut relativ recent in peisajul economic romanesc si inca este privita cu neincredere de majoritatea responsabililor financiari din cadrul firmelor private. In afara faptului ca retinerea este bazata pe necunoasterea completa a fenomenului, exista si neincrederea in confidentialitatea firmei spre care se externalizeaza serviciul; este vorba in special de datele financiare ale societatilor, lasate in baza unei firme de Service IT.

Dar...

De ce externalizare?
1. Salariul: o intreprindere care are minim 7 calculatoare, inclusiv un server intern, are angajat cel putin un om care se ocupa de ramura IT; la peste 30 de calculatoare, echipa angajata se mareste corespunzator... Sint cheltuieli cu salariile, utilitatile, birourile ocupate. Prin externalizare si incheierea unui contract de mentenanta si interventii rapide, suma se micsoreaza in mod vizibil, beneficiile ramanand aceleasi.
2. Pregatirea si cunostintele: angajarea unor oameni capabili, cu experienta in domeniu, implica niste costuri ridicate. Tinant cont de necesitatile IT ale intreprinderilor mici si mijlocii, aceste angajari nu sint prioritare; pregatirea administratorilor de sistem dispusi sa lucreze pe salarii scazute, este, in consecinta, redusa. O firma care ofera serviciile de Outsourcing IT este obligata, prin obiectul de activitate, sa-si specializeze angajatii; un avantaj al acestei firme este si faptul ca poate angaja oameni pentru anumite proiecte, avand o mult mai mare baza de recrutare.
3. Solutiile profesioniste: un avantaj de netagaduit al firmelor de Outsourcing il reprezinta experienta. Proiectele anterioare, lucrul permanent si comunicarea interna creeaza o baza stabila si puternica de informatii, iar solutiile oferite clientilor sint optime in raportul calitate/pret.
4. Securitatea datelor: datorita experientei, procedurile de securitate sint mult mai stricte si mai eficiente, clientul avand siguranta confidentialitatii datelor.